دکوراسیون فضای ادارای

دکوراسیون دفتر اداری-مدیریت

این شغل هم مانند شغل های خاص احتیاج به مهارت و تخصص و دقت بیشتری نسبت به طراحی منزل مسکونی دارد،چون منزل را باید طبق سلیقه افراد آن خانه چیدمان کرد ولی محیط اداری را علاوه بر رسمی بودن باید با مخاطب هم ارتباط برقرار کند و چشم گیر و جذاب باشد، چون یک سازمان وقتی دایر می شود اولویتش در چیدمان محیط برای تاثیر گذاری بیشتر روی مشتریان اداره یا شرکت یا سازمان است. همچنین برای کارمندان اداره فضای راحت و دلچسب با رنگ و طرح های متنوع محیطی ارام را فراهم می کند که با مخاطب ارتباط بهتری برقرار کند. رنگ بندی و چیدمان در هر صنفی باید متناسب با کاربری سازمان و محصولاتی باشد که تولید می کند. طراح و مجری دکوراسیون باید توانمندی برای پیش بردن اهداف را داشته باشد و با برنامه ریزی دقیق و طبق خواسته کارفرما و سازگار با محیط اطراف و  استاندارد های طراحی موجود روز کار را بی نقص انجام دهد. در هر اداره یا سازمان کارمندانی با رده های شغلی و وظایف متفاوتی هستند همچنین باید این نکته را در نظر بگیریم که هر یک از آن ها نیاز به فضای خصوصی و نیمه خصوصی دارند تا هر کسی بتواند در فضای اختصاصی به وظایف خود رسیدگی کند. یکی از پر کارآمدترین راهکارها ایجاد دیوارهای جدا کننده و درست کردن پارتیشن هایی کم ارتفاع است و البته برای رنگبندی نیز باید از علم روانشناسی کمک گرفت که باعث انرژی مثبت دادن به کارمندان و سرعت بخشیدن به کارها شود. در این میان نور هم به نوبه ی خود تاثیر زیادی بر روی خستگی چشم ها و توان کاری دارد. در چیدمان ادارای با ایجاد محیطی متفاوت باید فضای مناسبی را برای استراحت کارکنان درست کرد و این نکته حائز اهمیت است که باید فضا رسمی بودن خود را حفظ کند و نوع مبلمان و نحوه چیدمان آن ها نیز در این کار بسیار تاثیر گذار خواهد بود و بهتر است که از رنگ های خنثی کننده استفاده کنید.

 

 

نکات مهم در دکوراسیون: ‌

فرآیند طراحی داخلی درست به منظور بهبود کلی فضا در تمامی جنبه‌های عملکردی و بصری انجام می‌گیرد. تقسیم‌بندی (‌پارتیشن بندی)، انتخاب رنگ مناسب، کنترل صدا، چیدمان، انتخاب مبلمان، نورپردازی یا حتی انتخاب گل و گیاه مناسب، تنها چند مورد از موارد موثر بر حس، عملکرد و تصمیم‌گیری شما هستند.

مواد و متریال وسایل: استفاده از متریال فلز و مبلمان مشکی در رسمیت دادن به فضای اداری بسیار موثر است و این رنگبندی در کنار رنگ قرمز جلوه بسیار زیادی خواهد داشت.امکان نظافت و مقاومت و عمر مبلمان نیز در فضا های اداری بسیار مورد توجه قرار می گیرد زیرا به خاطر حجم بالای رفت و امد امکان خراب شدن آن ها بسیار زیاد است مثلا مبلمان داری روی چرم را به راحتی می توان شست.

رنگ: از تاثیر به کارگیری تکنیک روانشناسی رنگ ها برای افزایش تمرکز کارکنان نیز میتوان در این کار بهره گرفت. بسیاری از سازمان ها از رنگ خنثی برای دیزاین محیط کار استفاده می کنند و برای تاکید روی رنگ سازمانی به صورت لکه های تاکیدی از رنگ سازمانی استفاده می کنند.

 

“انواع دکوراسیون اداری”

در ادامه به برخی از انواع دکوراسیون های داخلی دفاتر اداری پرداخته می شود که شامل موارد زیر است:

الف-دکوراسیون اداری مدرن

ب-دکوراسیون اداری کلاسیک

ج-پارتیشن اداری

د-دکوراسیون داخلی اداری

 

الف) “دکوراسیون اداری مدرن”

دکوراسیون اداری مدرن یکی از پرطرفدارترین سبک ها در این حوزه است زیرا این سبک مطابق هر سلیقه و نوع خدمت ارائه شده می تواند تغییر کند و قوانین سخت و پر پیچ و خمی ندارد؛ فقط کافی است خلوتی را در اولویت قرار دهید و تجهیزات اضافی را کنار بگذارید.

ب) “دکوراسیون اداری کلاسیک”

طراحی به سبک کلاسیک در بین کارفرمایان بسیار محبوب است زیرا فضایی گرم و صمیمی ایجاد می کند، ولی این نوع طراحی نیاز به فضایی با متراژ بالا دارد زیرا نیاز به تعبیه هایی دارد که فضای زیادی را اشغال می کند.

رنگ های گرم و یا تیره در سبک دکوراسیون اداری کلاسیک بسیار دیده می شود و کاربرد های فراوانی دارد؛ رنگ قهوه ای، کرم و … بیشترین کاربرد را دارند و استفاده از چوب نیز در این سبک به وفور دیده می شود.

نورپردازی در دکوراسیون اداری کمی تفاوت با دیگر سبک ها دارد و باید به سراغ لوسترهایی مناسب اداره و مشعل های کلاسیک بروید مثل آباژورهای ایستاده و یا آباژورهای رومیزی نیز می توان استفاده کرد.

برای مبلمان و میز اداری باید به سراغ سبک های کلاسیک بروید، میز های چوبی و منبت کاری شده و صندلی هایی که از چوب و چرم ساخته شده اند بهترین انتخاب برای دکوراسیون اداری کلاسیک هستند.

ج) “پارتیشن اداری”

پارتیشن به عنوان مجزا کردن فضاها از یکدیگر کاربرد فراوانی در اداره دارند و مطمئنا بارها انواعی از این پارتیشن ها را در اتاق مدیریت دیده اید؛ پارتیشن اداری از نوع ثابت است و امکان جا به جایی آن وجود ندارد.

پارتیشن های اداری از نظر ساختاری به دو شکل تک جداره و دوجداره دیده می شوند که با شناخت ویژگی هر یک و با ذهنیت کامل از آن باید به سراغ خرید و ساخت پارتیشن بروید.

د) “دکوراسیون داخلی اداری”

دکوراسیون اداری کمی حساس تر از دکوراسیون منزل است و طراحی آن نیز با دقت و خلاقیت انجام می شود.

برای طراحی باید توجه ویژه ای به نوع چیدمان وسایل و انتخاب وسایل داشته باشید؛ همچنین نورپردازی نیز در طراحی اداری بسیار حائز اهمیت است و باید با نوع دکوراسیون اداری مطابقت داشته باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *