آیین اجرایی تشریفات بین المللی: تشریفات روش های زائد و دست و پا گیر و ساخته و پرداخته افکار قرون گذشته نیست ،حتی کشورهای نو طلب نیز بعد از یک فرصت کوتاه ،گاه در انجام آیین تشریفات پافشاری بیشتری می نمایند.
برقراری پیوند و مراوده سیاسی ،اقتصادی ،فرهنگی و اجتماعی ،آمیخته به رعایت بنیادها و آیین تشریفات است. تشریفات رعایت یک سری قوانین رفتاری است ،که نه تنها توسط نمایندگان یک کشور بلکه توسط نمایندگان و مباشران اکثر نظام های سیاسی و اجتماعی گوناگون رعایت می شود.
آداب لباس پوشیدن: در کشور های خارجی و در ماموریت های دو جانبه بین المللی پوشیدن لباس برای خانم ها و اقایان ویژگی های خاصی دارد که شامل:
لباس زنان در ایران _خواستار سنگینی و وقار زنان است و با دیگر کشور ها متفاوت است .رنگ لباس زنان در مراسم رسمی معمولا یک دست (ست شده)می پوشند و از رنگ های سرمه ای یا مشکی و یا کرم قهوه ای استفاده میکنند.بدیهی است که در مناطق سردسیر پوشش فرق میکند و از پالتو یا روپوش استفاده می شود.
معمولا خانوم ها ی دیپلمات یا کسانی که در ملاقات های بین الملی شرکت می کنند از پوشیدن لباس جلف و بدن نما و نازک و کفش های پاشنه بلند خودداری می کنند.
لباس آقایان: در تمام دنیا لباس اقایان دیپلمات به یک شکل است و قانون و ضوابط خاص و یکسانی دارد. در برخی از کشور ها که دارای پوشش خاصی هستند میزبانان پیرو پوشش دیپلماتیک کشور خود هستند. مانند کشورهای عربی که در ملاقات ها لباس خاص کشور خود را به تن میکنند.
آقایان در ملاقاتهای دو جانبه یا در جلسه های بین المللی و چند جانبه از کت و شلوار یکدست تیره رنگ مشکی یا سرمه ای و پیراهن یقه دار که معمولا سفید رنگ است که معمولا در تمام کشور ها به همین صورت است با این تفاوت که پوشیدن کروات همرنگ با کت و شلوار نیز مرسوم است.
نحوه پوشیدن لباس: هنگام پوشیدن لباس باید این نکات را رعایت کرد :نظافت شخصی،داشتن اتو و خوشبو بودن فرد از نشانه های نزاکت فرد است و پوشیدن پالتو در مناطق سردسیر بلامانع است .هنگام ایستادن باید دکمه کت بسته باشد ،اما هنگام نشستن میتوان دکمه ی کت را باز کرد .در ضیافت ها و در سفارتخانه ها مکانی را برای تحویل پالتو در نظر میگیرند.