پسماند شیمیایی و دارویی

پسماند شیمیایی و دارویی

 

‌این پسماند های شیمیایی و دارویی جزء موارد پسماندهای خطرناک بوده و حمل و نقل و نگهداری یا دفع انها باید تحت ضوابط و مقررات خاص ملی و بین المللی صورت میگیرد . عدم رعایت این ضوابط میتواند منجر به حوادث و خسارات جبران ناپذیر گردد و هدف حفظ سلامت انسان و محیط زیست است.

 

اولین کشوری که درخصوص کنترل پسماند اقدام کرد

نکات قابل توجه در یک سیستم مدیریت و پسماند شیمیایی و دارویی، ‌تعیین وضعیت موجود ‌کمیت، پسماند ‌مدیریت در تولید ،جمع اوری ،حمل و نقل و نگهداری و دفع نهایی ‌،تدوین استراژی های مدیریت ،پسماندهای شیمیایی ودارویی، اولین کشوری که در خصوص کنترل پسماندهای خطرناک اقدام کرد ژاپن بود که یک حادثه ناگوار در سال ۱۹۶۰ در خلیج میناماتا و رودخانه آگانو در ان کشور از مصرف ماهی الوده به مرگ تعدادی از انسانها و مصرف اب برنج الوده که عوارض استخوانی و کلیوی بسیار دردناکی به جا گذاشت.

 

همچنین حادثه در انگلستان در فوریه سال ۱۹۷۲ در میدلند به دلیل وجود بشکه های نمک و سیانور در محل بازی خردسالان ‌همچنین فاش شدن دفع ۳۰۰ تن فنل در ۲۰ مارس ۱۹۹۱ توسط مسئولین شرکت تولیدات الکتریکی دوسان کره جنوبی به رودخانه ناکتونک و ایجاد عوارض عصبی ‌همگی از حوادث ناگواری هستند که در اثر دفع غیر بهداشتی بدون پسمانده شیمیایی به وجود آمده اند.

 

 

پسماندهای شیمیایی

‌این پسماندها(شیمیایی )از مواد جامد و مایع و گاز های شیمیایی تشکیل شده و ان را برای کارهای تشخیصی و تجربی ،کارهای نظافت،خانه داری و گند زدایی به کار میبرند.

 

پسمانده ها (شیمیایی ) بهداشتی درمانی

پسمانده ها (شیمیایی ) بهداشتی درمانی میتوانند خطرناک یا بی خطر باشند.

وقتی در زمینه سلامت میتوانند خطرناک باشند که یکی از خصوصیات زیر را داشته باشد: ‌ ‌ ‌قابلیت احتراق خودبخود ‌

  • خاصیت خورندگی(مانند اسید های با PHکمتر از 2و بازهای باPHبیش از12) ‌
  • ژنوتوکسیک(مانند داروهای سایت)
  • توکسیک ‌واکنش دهنده(مانند مواد انفجاری و مواد واکنش دهنده در مقابل اب و حساس به ضربه )

و پسماند های شیمایی غیر خطرناک مواردی هستند که هیچکدام از خصوصیات ذکر شده را نداشته باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *